Magánrendelés

Hosszútávú gondoskodás az ewiCare medical centerben

Habár évekkel ezelőtt indult eljárás Magyarországon azért, hogy a visszatérő mellűri- ill. hasűri folyadékgyülemmel küzdő betegek otthoni palliatív terápiája elérhető legyen állami intézményekben minden beteg számára, a folyadékgyülemek tartós katéterrel történő, otthoni kezelését jelenleg nem támogatja a magyar társadalombiztosítás, a terápia kizárólag magánrendelőnkben érhető el, magán finanszírozásban.

„ …meglepődtem, hogy ez az eljárás milyen alaposan dokumentált, bevett kezelési forma a világon, amit más országok központilag finanszíroznak. Innen nézve mi magyarok, egyelőre hátrányos helyzetben vagyunk, mert ezt a palliatív kezelési módot nem támogatja az egészségügy, ami szerintem érzéketlenségre vall és változtatni kellene ezen” -mondja egyik páciensünk hozzátartozója, Sz. Erzsébet.

„ A tartós katéter beültetése nem olcsó, még akkor sem, ha tulajdonképpen korlátlan ideig biztosítja az ewiCare a működtetését: a folyamatos eszközellátás és a későbbi konzultációs díjak is benne vannak a díjban. Ugyanakkor azt kell mondjam, hogy így is köszönetet kell mondanunk azért, hogy ez a magánklinika behozta Magyarországra ezt az alig ismert, de „megfizethetetlen” megoldást. Olyan pluszt ad az ember életéhez, amit csak az érthet meg, aki ebbe a kiszolgáltatott és veszélyes helyzetbe kerül. Azt gondolom, mi nagyon szerencsések voltunk, hogy még azelőtt megtaláltuk ezt a lehetőséget, mielőtt az ascites súlyosabb tünetei jelentkeztek volna. Nem is merek rágondolni, milyen lehet hetente kórházba járni a szúrások miatt. ”

Megalapozott palliatív terápia, mérhető életminőség-javulás; az ewiCare ’hosszútávú gondoskodás’ koncepciója számokban:

1.) Warren W, Kim A, Liptay M. Identification of clinical factors predicting PleurX catheter removal in patients treated for malignant pleural effusion. Eur J Cardio Thorac Surg. 2008;33(1):89–94.

A terápiáról, a szolgáltatás menetéről, az árakról további információért kérjük keresse fel a rendelő weboldalát:

www.ewicare.com